
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тавичка за печене със спрея. В купа смесете брашното, содата, бакпулвера, канелата и солта.
В голяма купа намачкайте бананите, докато стане почти гладка смес. Разбъркайте ги с карамела, маслото, яйцата, захарта, нескафето.
Разбъркайте сместа с миксер и постепенно смесете със сместа с брашното. Излейте сместа в намазнената тавичка и печете 1 час, докато тестото хване златист загар.
Задължително се оставя да изстине напълно преди консумация.
За глазурата:
Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете кафявата захар и ванилията. Нека сместа заври като се разбърква непрекъснато. Намалете котлона и оставете да покъкри за около 3-4 минути, за да се посгъсти.
Залейте хляба с глазурата. Сервирайте хляба леко изстинал.
Забележка: По желание можете да сложите и ядки в тестото.
Снимка: iStock
Вижте още: