Веган хляб с ядки и целина

14 юли 2016 | 12:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 чаши галета
1 щипка сол
1 щипка риган
1 щипка босилек
2 стръка целина
2 глави кромид лук
1 чаша орехи, смлени
3 чаши соево мляко
1 щипка черен пипер
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете целината и лука на ситно и ги запържете в сгорещена мазнина. Добавете малко вода, за да се задушат. Към тях добавете орехите, соевото мляко, галетата и подправките. Разбъркайте всичко много добре.

Намазнете тавичка за печене или правоъгълна форма за кекс. Изсипете лепкавата смес вътре и печете в загрята фурна за около час.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай