Солен кекс с шунка и кашкавал

2 август 2016 | 17:20 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
100 г кашкавал или сирене по ваш вкус
100 г шунка
100 г брашно
100 мл мляко
50 мл олио
1 ½ ч.л. бакпулвер
3 стръка зелен лук или 5-6 стръка див лук
1 голямо яйце
70 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Нарежете шунката на малки кубчета, а кашкавала/сиренето минете през ренде или също нарежете на кубчета. В купа разбийте яйцата и добавете към тях олиото и млякото. След това добавете шунката, кашкавала и лука.

Разбъркайте добре и накрая сложете пресятото брашно и бакпулвера. Тестото се изсипва във форма с незалепващо покритие и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ina ( преди 8 години )