Домашни хлебчета с чесново-билково масло

15 февруари 2018 | 15:22 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша топло мляко 
1 пакетче суха мая
1 малко пакетче масло, може и повече
½ чаена лъжичка захар
½ чаена лъжичка сол
2 яйца
брашно за меко тесто (около 500 г)
3 скилидки стрит чесън
1 супена лъжица наситнен магданоз, може и други любими ваши билки
За намазване на хлебчетата след изпичане:
100 г масло
1-2 скилидки пресован чесън
малко билки по ваш избор
80 мин.

  • Порции: 12-15

Продукти
Приготвяне

В купа сложете топлото мляко и маята, като разбъркате добре, за да се разтвори. След това прибавете 50 грама от разтопеното масло, яйцата, захарта и солта. Отново разбъркайте. Накрая сложете брашното и омесете меко тесто. Разделете тестото на две, разточете първата половина върху набрашнен плот.

Намажете тестото с разтопеното масло, в което сте сложили пресования чесън и наситнения магданоз. Разрежете тестото на правоъгълници, като размера зависи от това колко големи рулца искате да направите.

Всяко парче се навива внимателно и се поставя в намаслена и набрашнена тавичка или направо върху хартия за печене. Същото направете и с другата половина от тестото.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете рулцата и ги намажете и отгоре с чесново-билковото масло и отново върнете във фурната за няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай