Домашен царевичен хляб

16 май 2019 | 06:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши царевично брашно
2 и ½ чаши прясно мляко
2 чаши пшеничено брашно
1 супена лъжица бакпулвер 
1 чаена лъжица сол
2/3 чаша захар
2 яйца
½ чаша олио
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В купа смесете царевичното брашно с млякото. Разбивайте поне 5 минути, за да не останат бучки. Междувременно намазнете тава за печене в правоъгълна форма.

В друга голяма купа пресейте пшениченото брашно, бакпулвера, солта и захарта. Добавете царевичната смес към брашното. След това прибавете яйцата и олиото и разбийте с миксера до получаване на гладка смес. Излейте в подготвената тава.

Печете за около 35-40 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай