Веган царевичен хляб

30 юли 2019 | 10:31 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша пшеничено брашно
1 чаша царевично брашно
¼ чаша захар турбинадо
1 супена лъжица бакпулвер 
1 чаена лъжица сол
1 чаша подсладено соево мляко
1/3 чаша олио
¼ чаша меко тофу
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете правоъгълна тава за печене и я набрашнете леко. В купа разбъркайте заедно пшениченото брашно, захарта, бакпулвера и солта. Пресейте и оставете настрана.

В друга купа или в блендер разбийте тофуто, соевото мляко и олиото, докато стане гладко. Направете кладенче в сместа със сухите съставки. В нея добавете течните, като разбърквате постепенно, докато сместа се напои. Омесете тесто. Поставете го в подготвената тава за печене. Печете за 25-30 минути. След като изстине, нарежете на квадратчета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай