Меню

Пролетен венец

17 май 2013 | 09:42 | Аз жената
Добави в любими
Около 400 г готово тесто,
1 стрък зелен лук,
200 г спанак,
2 яйца,
100 г кашкавал,
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Запържете лука и спанака. Чукнете яйцата. Разбъркайте ги добре и прибавете нарязания на кубчета кашкавал. Подправете със соли пипер. Свалете от котлона. Разточете тестото на кора, голяма колкото тавата, в която ще печете. Преместете я в нея и сипете по края на кората плънката. Нарежете я на осем триъгълника от вътрешната страна до плънката. Вземете всеки триъгълник и го обърнете върху плънката. Така направете и останалите триъгълници. Печете на 180-200 градуса, за около 30-35 минути.

Рецептата е на Добринка Петкова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай