Меню

Персийски тутманик

18 декември 2014 | 10:44 | Михаела Лазарова
3 от 6 гласа
Добави в любими
4 яйца
3/4 чаша разтопено масло или олио
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода за хляб
200 г сирене
брашно колкото поеме
време на приготвяне 1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата добре и към тях добавете мазнината и киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата за хляб. Разбъркайте добре и сложете натрошеното сирене и брашно колкото поеме (на гъстота трябва да е като кексово тесто).

Бъркайте добре, но с лъжица, за да се усещат след това парченцата сирене. Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тавичка, разбийте едно яйце и го намажете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Леля ( преди 10 години )
Това е мързелива баница, ама не знам персите дали са го знаели :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар