Меню

Киш с шунка и кашкавал

7 септември 2015 | 11:51 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша настърган кашкавал

½ чаша настъргано швейцарско сирене по избор

2 супени лъжици брашно

½ чаша шунка на кубчета

2 супени лъжици горчица с мед

5 яйца, разбити

¼ чаша пресен лук

¼ чаена лъжичка сол


За тестото:


2 чаени чаши брашно 

100 г масло

1 щипка сол

6 супени лъжици вода

1 яйце
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното за тестото. Добавете в него маслото, нарязано на кубчета, солта, яйцето и водата. Замесете меко маслено тесто. Приберете го в хладилника, за да се стегне. 

През това време подгответе плънката за киша.

Смесете половината от кашкавала, швейцарското сирене, 1 супена лъжица брашно в купа. Разбъркайте добре. 

Извадете тестото. Разделете го на две топки. Разточете и разстелете едната кора върху предварително намазнена тавичка. Върху кората разстелете поличената смес.

В отделна купа смесете шунката и горчицата. Изсипете от тази смес върху тази със сирената.

След това смесете яйцата, лука, другата супена лъжица брашно и солта в купа. Разбъркайте и изсипете върху останалите продукти. Така ще се получат нещо като отделни слоеве.

Покрийте с другото тесто, което предварително сте разточили. Върху него разпръснете остатъка от кашкавала, за да се получи хрупкава коричка.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай