
-
Порции: 8
Пресейте брашното за тестото. Добавете в него маслото, нарязано на кубчета, солта, яйцето и водата. Замесете меко маслено тесто. Приберете го в хладилника, за да се стегне.
През това време подгответе плънката за киша.
Смесете половината от кашкавала, швейцарското сирене, 1 супена лъжица брашно в купа. Разбъркайте добре.
Извадете тестото. Разделете го на две топки. Разточете и разстелете едната кора върху предварително намазнена тавичка. Върху кората разстелете поличената смес.
В отделна купа смесете шунката и горчицата. Изсипете от тази смес върху тази със сирената.
След това смесете яйцата, лука, другата супена лъжица брашно и солта в купа. Разбъркайте и изсипете върху останалите продукти. Така ще се получат нещо като отделни слоеве.
Покрийте с другото тесто, което предварително сте разточили. Върху него разпръснете остатъка от кашкавала, за да се получи хрупкава коричка.
Снимка: iStock