
-
Порции: 20
Пресяваме брашното. Добавяме маята, захарта, солта, оцета и олиото. Разбиваме двете яйца, наливаме 300-400 мл топла вода, замесваме тесто. Разделяме го на 6 части. Замесваме ги на питки, овалваме ги обилно в брашно и ги оставяме да втасат.
Разтопяваме кравето масло, прибавяме 200 мл олио. Потапяме първата питка в мазнината и я разстиламе на дъното на тава с диаметър 30 см. Поръсваме с натрошеното сирене, поливаме с олио. Затваряме с втора питка и завиваме на руло.
Така правим три рула. Усукваме ги и ги разтегляме на фитил. Подреждаме ги в тава като съединяваме краищата им. Изчакваме да втасат още 10 минути. Поливаме ги с олио и печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути.
Рецептата е участвала в конкурса „Празнично и кулинарно“.
Опитайте още: