3 ч.
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. Маята се размива в част от прясното мляко. Прибавят се по една лъжичка захар и брашно за получаване на кашица. Оставя се на топло да шупне. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се останалото прясно мляко, настърганата лимонова кора и ромът. Щом маята шупне, се сипва в кладенчето на брашното заедно с яйчената смес и щипката сол. Замесва се тестото към което постепенно се прибавя и маргаринът. Когато стане готово, тестото се покрива със затоплена кърпа и се оставя да втаса. Оформя се козунак, който се пече в намазана с маргарин тавичка в умерена фурна. Малко преди да се извади, се поръсва със захар и се запича отново докато тя почти се разтопи.
Снимка: thinkstock