
Правим кладенче от брашно, солта, лимоновите корички, слагаме яйцата (като отделяме 1 жълтък за намазване), ванилията, прясното мляко, сока от лимона, настърганата лимонова кора и захарта, накрая слагаме маята.
Започваме да месим като добавяме постепенно разтопеното масло. Трябва да получим меко тесто. Оставяме на топло да втаса около 1 час. През това време поръсваме стафидите със рома.
След като е втасало вече тестото, го разделяме на 6 топки.. Правим 6 ленти, и във всяка слагаме по малко от стафидите и локума,3-те се слагат вертикално, 3-те хоризонтално и се преплитат, слагат се една под друга, като се редуват. Оформяме като топка, поръсваме обилно със захар.
Аз го пекох във форма за торта, обилно намазана с масло. Оставяме да втаса отново, и печем в умерена фурна.
Рецептата е на Милена Миразчийска, участник в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“