Меню

Козунак без яйца

31 май 2013 | 09:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг брашно,
1 ч. ч. захар,
150 г олио,
30 г мая за хляб,
1 и 1/2 ч. ч. лимонада (затоплена),
кората от 1 лимон

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря с 1 с. л. захар, 1 с. л. лимонада и малко брашно. Слага се на топло да шупне. Захарта се разтваря в лимонадата и с останалите продукти, (като лимоновата кора е настъргана) и с готовата мая се замесва тесто, което се слага на топло да втаса. След това тестото се разделя на 2 части, а всяка част на 3 парчета. Парчетата тесто се раздърпват на ленти и се изплитат на плетеници. Слагат се в намаслени тавички и се оставят на топло да втасат. След като тестото се надигне, се намазва с прясно мляко и се поръсва с кристална захар. Пече се в предварително затоплена силна фурна.

Рецептата е на Любка Перчеклийска, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 11 години )
Иска ми се да опитам какво ще се получи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар