-
Порции: 15-20
В топлото мляко разтворете маята и оставетe сместа да си почиne за няколко минути.
В голяма купа комбинирайте двете яйца заедно с белтъка на третото (жълтъка заделете за намазване, ако не ползвайте цялото трето яйце) и захарта.
След това прибавете млякото и маята. Може да бъркате бавно с шпатула или с миксер на ниска скорост. Добавете маслото, екстракта от ванилия и лимоновите корички. Брашното се прибавя малко по малко. Прехвърлете гладкото тесто в леко намазнена и набрашнена купа и покрийте със свежо фолио.
Поставете го на топло, докато удвои размера си. Когато е достатъчно набухнало може да го разделите на няколко части, за да ви бъде по-лесно да работите с него. Разточете с точилка всяа част и с помощта на готварска четка ги намажете с малко разтопено масло. С помощта на нож всяка част се разрязва на равни триъгълници.
В широката част на всеки се слага по малко от пълнежа и се завива. Поставете кифличките в тава върху хартия за печене и ги оставете за няколко минути да бухнат. Преди да ги сложите във фурната може да ги намажете с прясно или жълтък и да поръсите с малко захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Снимка: istock