2 ч.
Маята се разтваря в млякото, прибавя се чаена л. захар, щипка сол и супена лъжица брашно. Оставя се на топло, докато шупне (квас).
В широк съд изсипваме брашното и правим кладенче. Постепенно прибавяме кваса, яйцата и захарта (предварително разбити, докато захарта се разтопи). Като замесим тестото, прибавяме постепенно мазнината.
Измесваме добре поне 15 мин., след което покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
Размесваме тестото втори път и с точилка разстиламе кора около 1 см. Разделяме на 16 парчета, слагаме плънката и навиваме на кифлички. Оставяме го да втаса, и тогава ги мажем с жълтък отгоре.
Печем на 200 C, докато се зачерви добре.
Снимка: thinkstock