Меню

Масленки в хладилник без печене

3 май 2019 | 05:45 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша разтопено масло или мас
1 чаша захар
2 яйца 
1 и ½ чаени лъжици течна ванилия 
3 чаши брашно 
1 щипка сол 
½ чаена лъжичка сода 
1/3 чаша пудра захар или кристална захар за декорация
15 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното със солта и содата. Отделно разбийте яйцата със захарта. Добавете и мазнината, и ванилията. Смесете двата вида смес и разбъркайте с дървена лъжица. Когато тестото стане прекалено гъсто, омесете го с ръце. Разделете го на 3 топки. Разточете всяка една от тях на дебела кора. С помощта на чаша отрежете кръгли форми, подобни на бисквити. Оваляйте всяка от тях в захарта, за да полепне добре. Подредете ги върху хартия за печене в тава. Охладете в хладилник за няколко часа или за през нощта.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай