Меню

Домашни солети с мащерка

27 август 2011 | 00:58 | Аз жената
Добави в любими
1 ч. ч. брашно (може и малко повече)
по желание използвайте пшенично или пълнозърнесто брашно
1/2 ч. ч. зехтин или олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
50 г кашкавал настърган
1 ч. л. сушена мащерка

Продукти
Приготвяне

Тези соленки са идеални за парти, подходящи са и за деца и лека закуска, както и за поднасяне към кафе или чай.

Приготвяне:
Смесете в купа всички продукти и омесете меко и гладко тесто. Разточете тестото на кора с дебелина около 0.3-0.5 мм и с нож или къдрав нож за тесто нарежете лентички с дължина по желание между 3 и 6-7 см. В тава постелете хартия за печене. Подредете соленките като завивате веднъж или два пъти, така че да се получат къдрави (виж снимката). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути или до зарозовяване.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Димитрина ( преди 12 години )
Чудесни са! Мадам Димитрова, чували ли сте приказката за "дрипавата *** на царската трапеза" - т.е. баницата. Просто снимката не е професионална. Освен това, рецептата търпи експеримнти. Например за парти може една част да се направите с мащерка, друга с- ким,- червен пипер,- сусам,- маково семе,- черен пипер,- леко лют червен пипери изобщо каквото ви подскаже фантацзията. Кашкавала може да се замени със сирене, стига да не е мокро. Аз съм ги правила с каквото намерех в кухнята и все са вкусни и за малки и за големи(пият и бира и айрян!).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
димитрова ( преди 12 години )