Меню

Солени мъфини с тиквички

17 февруари 2013 | 10:21 | Аз жената
Добави в любими
2 тиквички 
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. олио
грах и царевица от консерва - по 1 с.л.
копър

Продукти
Приготвяне

Рендосваме тиквичките на едро ренде. В голяма купа сипваме брашната, солта и бакпулвера. Разбъркваме добре. Добавяме изцедените през сито тиквички. (Сокът от тях не го изхвърляме, а го използваме за разреждане на тестото или за супа.) Добавяме царевицата и граха. Сипваме 1/2 ч. л. олио. Ако има нужда сипваме малко от сока на тиквичките към сместа. Овкусяваме с копър и вегета. Сипваме сместа във формички за мъфини и печем около 25-30 минути на 180 градуса. По желание може да ползваме вместо царевично – ръжено брашно.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай