Меню

Солени мекици със сирене

22 януари 2017 | 09:01 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
500 г брашно
2 яйца
200 г сирене
½ кубче мая
200 мл вода
½ чаша кисело мляко
1 щипка сол
1 чаша олио
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята във вода и малко брашно. Разбъркайте и я оставете да шупне. Към нея добавете киселото мляко и яйцата. След като разбъркате добавете и останалото брашно и отново разбъркайте добре с лъжица. Ще се получи меко и разтегливо тесто. Междувременно натрошете сиренето или го настържете (по-добре е да е натрошено).

Откъснете едри късове от тестото и с помощта на ръцете си ги смесвайте с малко от сиренето, така че да не се смачка съвсем в тестото. След това оформете с ръце мекица и пържете в сгорещеното олио в дълбок съд на средна температура. Направете това с всички мекици. Сервирайте мекиците предварително отцедени върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Rikishi ( преди 5 години )
олиото е за пържене, някой да не го буфне у тестото :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар