60 мин.
-
Порции: 10
Разтворете маята във вода и малко брашно. Разбъркайте и я оставете да шупне. Към нея добавете киселото мляко и яйцата. След като разбъркате добавете и останалото брашно и отново разбъркайте добре с лъжица. Ще се получи меко и разтегливо тесто. Междувременно натрошете сиренето или го настържете (по-добре е да е натрошено).
Откъснете едри късове от тестото и с помощта на ръцете си ги смесвайте с малко от сиренето, така че да не се смачка съвсем в тестото. След това оформете с ръце мекица и пържете в сгорещеното олио в дълбок съд на средна температура. Направете това с всички мекици. Сервирайте мекиците предварително отцедени върху кухненска хартия.
Снимка: iStock
Опитайте още: