Меню

Соленки с кашкавал и чубрица

14 април 2021 | 11:10 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
200 г брашно с набухвател 
¼ супена лъжица сол
½ супена лъжица горчица
½ супена лъжица лют червен пипер
40 г масло
60 г настърган пармезан, кашкавал или чедър
100 мл прясно мляко
Чубрица за поръсване
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Пресейте брашното, пипера и солта. Начупете размекнатото масло. Добавете него и горчицата към сухите съставки. С пръсти омесете сместа така, че да се получат едри трохи. Добавете и настърганото сирене по избор. Прибавете млякото, като разбърквате постоянно. Ще се получи лепкаво тесто. Омесете го с ръце.

Поставете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете го или го разстелете с ръце. С помощта на чаша нарежете тестото на кръгли форми. Подредете ги в тавата. Поръсете с чубрица или я добавете вътре в тестото по време на омесването. Печете до златисто или около 20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай