Дебитни карти и за децата

05.05.2005г. / 12 36ч.
Аз жената
Дебитни карти и за децата

През последните месеци възрастта за персонално ползване на дебитна карта падна и Банка ДСК започна да издава дебитни карти на деца на възраст от 7 до 14 години.


Стандартният дневен лимит за теглене е 10 лв., а седмичният – 50 лв., като родителят може да направи и допълнителни ограничения. Картите “ДСК СТАРТ” имат достъп само до терминални устройства АТМ в България и транзакциите са без такса. Подобна карта е разработена и за по-големите ученици (от 14 до 18 г.), където дневният лимит е 20 лв., а седмичният – 100 лв.

Георги Желев, изпълнителен директор на Банка ДСК дава няколко съвета как родителите да предотвратят опитите някой да принуди детето да тегли насила пари. Дебитната карта дава възможност за 15 опита за теглене на пари на ден, които при издаването могат да се ограничат. Децата трябва да научат наизуст четирите цифри на PIN кода, да не го казват на никого и в никакъв случай да не го пишат никъде, особено върху картата си. В банката съветват децата да си пазят бележките за теглене, освен това предоставят възможност за извлечение на родителите, за да видят кой откъде и колко е теглил.

Коментирай