Десетки деца се събраха в Плевен на „Забавното лятно четене“ 2012

15.06.2012г. / 15 09ч.
Аз жената
Десетки деца се събраха в Плевен на „Забавното лятно четене“ 2012

Над 50 деца се събраха днес в детския отдел на библиотеката в Плевен, която участва в инициативата на детския портал Az-deteto.bg „Забавното лятно четене2012.

Повече от 20 деца прочетоха откъси от своите любими детски книжки, а част от тях демонстрираха и попълването на онлайн читателския дневник на Забавното лятно четене.

На срещата специални гости бяха поетесите Валя Атанасова, Витка Витанова, Валентина Атанасова и журналистът Татяна Любенова.

Следващите градове, на които „Забавното лятно четене“ 2012 ще гостува са Русе, Варна, Бургас и Стара Загора.

За инициативата Забавното лятно четене
Инициативата започна на 1 юни 2011 и първият й етап продължи до 15 септември 2011. Целта й е стимулиране на децата към четене като по забавен начин ще се обучават да попълват онлайн читателски дневник.

На децата ще бъдат предоставени списъци с книгите – задължителна литература за четене от 1 до 7 клас и допълнително препоръчани книги. За да е сигурно, че са прочели книгата, когато я маркират в читателския дневник, ще трябва да отговорят на въпрос от съдържанието на книгата.

При старта на инициативата ще поканим децата и техните родители да дарят на детските отдели на библиотеките книжките, които вече са прочели или „израснали“. Те ще бъдат разпределени по детските отдели на библиотеките партньори и техни клонове, които се нуждаят от книги.

Прочетете още:

Коментирай