Рецепти за бебешки пюрета

Плодови и зеленчукови вкусни пюрета

16.10.2013г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Грижите за децата нямат край, но са най-приятното изживяване за всеки родител. Всяка майка се стреми детето й да приема най- полезната и вкусна храна. Ето защо вие често сами приготвяте храната за най-малките.

Днес споделяме още вкусни рецепти за бебешки пюрета. Те съдържат полезни продукти, богати на витамини и минерали и със сигурност ще се харесат на вашето бебе.

Пюре с манго

  • 1 морков
  • 1 ябълка
  • 1 манго

В тенджерата сложете моркова, за да се свари. Когато е почти готов добавете ябълката за 2-3 минути. След като ги извадите от водата, трябва да ги поставите в кухненски робот и да добавите мангото.

Свързани статии

Всичко се пасира добре и ако е необходимо, добавете няколко капки сок от моркови или вода, за да стане гладко пюрето.

Пюре с киноа и банан (подходящо за бебета над 8-месечна възраст)

В кухненски робот сложете:

  • 1/2 банан
  • щипка канела
  • 3 с. л. сварена киноа
  • 1 супена лъжица кисело мляко

Всичко се пасира добре в кухненски робот до получаването на гладко пюре.

Пюре с папая

  • 4 супени лъжици овесена каша
  • половин папая
  • половин круша

Най-напред сварете овесените ядки. След като са готови може да ги сложите в кухненски робот. Към тях добавете обелените круша и папая. Всичко се смила до получаване на гладко пюре.

Пюре със спанак и банан

  • 1 чаша пресен спанак
  • 1 банан
  • ¼ чаша кисело мляко
  • ¼ чаша сок от ябълка

Всички съставки се поставят в кухненски робот и се смилат на гладко пюре.


Пюре с ябълки и овесена каша

  • 4 обелени ябълки
  • ½ чаша стафиди
  • ¼ чаена лъжичка канела
  • ½ чаша овесена каша

В тенджера сложете обелените и нарязани ябълки заедно с канелата и стафидите и варете около 10 минути. След като омекнат, добавете овесената каша. След като всичко се е сварило добре, трябва да сложите съставките в кухненски робот. Ако е необходимо, добавете малко пресен сок от ябълка до получаване на хомогенна смес.

Коментирай