Училищната храна в различни части на света

Как обядват децата в Италия

09.09.2015г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимки: adme.ru;Sweetgreen

Снимки: adme.ru;Sweetgreen

Какво обядва вашето дете в училищната трапезария? Затлъстяването сред децата се превръща във все по-голям проблем не само у нас, но и в други държави по света. Когато родителите изпращат децата си на училище, те най-често разчитат на закуската или обяда, които децата им ще получат в училищния стол, приготвят кутия с храна или дават джобни, с които малките да си купят нещо за хапване.

Свързани статии

Един добър пример за здравословно хранене дава екипът на Sweetgreen. Това е верига от ресторанти, която предлага и онлайн поръчка на храна. Идеята им е в училищата в САЩ да се насърчи здравословното хранене.

За да докажат колко нездравословно се хранят американските ученици, те проучват как се хранят учениците в други страни и пресъздават със свои продукти визията им. Как обядват децата в Италия, Бразилия или Испания, вижте в следващите снимки.

Финландия – крем супа, цвекло, пресни плодове, сладки картофи.

Южна Корея – Оризът е основна част от храненето, но към него винаги има и зеленчуци.

Италия – пресен плод, паста, два вида салата, печено месо и хубав хляб.

Гърция – Освен пресните плодове, децата хапват редовно и полезното кисело мляко.

Испания – Ориз, гаспачо и морски дарове.

САЩ – Пържени хапки, калорични бисквити, пюре, което не е приготвено от пресни картофи, замразен грах и сосове.

Франция – Пресни плодове, изискано сирене, печено месо и задушени зеленчуци.

Снимки: adme.ru;Sweetgreen

Коментирай