Пролетна кухня - традиции и обичаи
26.02.2007г. / 17 49ч.
Аз жената
През този период са характерни храните от растителен произход, затова представяме на вашето внимание подбрани български гозби.
Примерно меню за Великденските пости:
Супи: Супа от коприва, Гъбена супа от киселец, Боб чорба по манастирски.
Основни ястия: Гъби с ориз на пещ, Картофени кюфтета, Постни лозови сармички, Родопски клин, Постни зелеви сарми, Задушени аспержи със сос от праз, Панирани чушки с доматен сос, Задушени морковчета в зехтин и копър, Зеленчуци в стомна.
Десерти: Печена тиква с мед и орехи, Печена ябълка в бяло вино, Сутляш с поръска от канела.
кулинарни предложения – главен готвач Илиян Илиев
Ресторант “Хаджидрагановите къщи” – гостоприемство по български!
www.kashtite.com