Приключи благотворителната кампания на БЧК за топъл обяд и чаша мляко

11.12.2009г. / 11 20ч.
Аз жената
Приключи благотворителната кампания на БЧК за топъл обяд и чаша мляко

С пресконференция в 79 СОУ “Индира Ганди” на 10 декември беше обявен краят на националната благотворителна кампания “Избери мляко със знака на БЧК – нахрани дете”, организирана от БЧК и Фондация “С грижа за здравето”. Целта на кампанията беше да се съберат средства, с които да се осигури топъл обяд и чаша мляко за деца от социално слаби семейства, включени в програмата “Топъл обяд” на БЧК.

На събитието присъстваха представители на Български Червен Кръст, Фондация “С грижа за здравето”, както и поп звездите Galia, ЛиЛана и ДесиСлава, които подкрепиха кампанията.

Госпожа Лъчезара Паскалева, представител на Фондация “С грижа за здравето” и бранд мениджър на Верея, представи резултатите от инициативата. Тя съобщи, че в рамките на един месец, чрез покупката на мляко със знака на БЧК са били събрани 360 000 чаши мляко. Госпожа Паскалева изрази благодарност на цялото българско общество, на медиите и представителите на шоу бизнеса за подкрепата на благотворителната кауза. Поп звездите Galia, Лилана и Десислава, които раздаваха автографи в магазините в рамките на кампанията, изпълниха “на живо” пред децата на 79 СОУ и песента “Мляко и канела”, вдъхновена от благородната инициатива. Текстът е на Евгения Петрова, а музиката – на Митко Кърнев.

Д-р Надежда Тодорова, заместник генерален директор на БЧК, запозна присъстващите с програмата “Топъл обяд” на БЧК. Тя подчерта важността на проведената кампания, защото благодарение на нея над 3000 деца ще получат чаша мляко и топъл обяд в продължение на една година.

Коментирай