Меню

Стерилизиран зелен фасул

28 септември 2015 | 11:57 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг зелен фасул
2 и 1/2 с.л. сол
1 супена лъжица оцет на литър вода
500 мл вода
1 ч.

  • Порции: за 4 буркана по 500 г

Продукти
Приготвяне

Отстранете краищата и конците на фасула, измийте и отцедете. Сложете го в буркани и добавете марината, която сте направили от преварената вода, оцета (1 суп. лъж. на литър) и солта (около 2 и 1/2 суп. лъж. на литър).

Поставете капаците, увийте бурканите в кърпа, за да не се счупят, подредете ги в голяма тенджера, допълнете с вода и оставете да заври. Варете на тих огън за 20 минути. Оставете бурканите да изстинат в преварената вода и проверете дали са добре затворени. Съхранявайте на сухо и хладно място.

Снимка:istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай