Меню

Рецепта за кисели краставички (корнишони)

21 август 2019 | 12:32 | Михаела Лазарова
5 от 6 гласа
Добави в любими
1 кг корнишони
50 г захар
1 л бял оцет
2 клонки естрагон
1 супена лъжица синапено семе
пипер на зърна 
сол

Продукти
Приготвяне

Почистете и измийте корнишоните, поставете в подходящ съд и покрийте изцяло със сол. Нека отлежат за 12 часа. След това разбъркайте оцета със захарта, естрагона и пипера. Бланширайте краставичките за няколко секунди в оцета, отцедете с решетъчна лъжица и ги сложете в бурканите.

Добавете синапеното семе. Кипнете отново сместа с оцета и след това допълнете с нея бурканите. Оставете ги да изстинат и поставете капаците. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
o6te ne sum se usuvur6enstvala da gi pravia s cialostna salamura. za da stanat vsi4ki s izravnen vkus
отговор Сигнализирай за неуместен коментар