Меню

Мариновани репички

14 септември 2016 | 18:06 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 връзка репички
1/2 чаена лъжичка синапено семе
3/4 чаша бял винен оцет
3/4 чаша вода
3 супени лъжици захар
2 чаени лъжички сол
3 скилидки чесън
няколко зърна черен пипер
60 мин.

  • Порции: 1 буркан от 250 г

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете добре репичките, след което ги нарежете на фини колелца. В тенджера сложете захарта, солта и оцета. Сместа трябва да кипне и захарта да се разтвори. След това сложете репичките в буркани, заедно с чесъна, синапеното семе и черния пипер и ги залейте с топлата смес.

Затворете плътно бурканите. След като се охладят може да ги съхранявате в хладилник за 3-4 седмици. След около 24 часа репичките ще са чудесни за хапване.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай