Меню

Пикантни краставички

10 септември 2018 | 06:21 | Аз жената
5 от 5 гласа
Добави в любими
Пикантни краставички
1 ч.

Приготвяне


На дъното на буркани се поставят лозови листа, отгоре се редят краставички (корнишони), като между тях се слагат клонки. По средата на буркана се нареждат 10-15 зърна неузряло грозде, отгоре се покрива с 2-3 лозови листа и се поръсва с 1-2 с. л. сол. Налива се вода да покрие лозовите листа.
Затваря се с употребявани капачки. Не се стерилизира. Трайност – 2 години.
Да Ви е сладко!

Снимка: istock

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
az slagam samo kopur i 4er piper i 4esun i sol zahar i ocet
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Elica ( преди 12 години )
Само красравици, лозови листа и в средата лозови клонки се слагат? И само сол ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
дафо ( преди 12 години )