
1 ч.30 мин.
Обелете плодовете и ги нарежете на малки парченца. Сложете ги в купа, добавете към тях захарта и оставете на хладно да престоят за 3 часа. След това ги прехвърлете в тенджера и оставете да къкрят на тих огън за 30 минути.
Бъркайте непрекъснато и по желание сложете и люта чушка на вкус. Конфитюрът трябва да бъде гъст и лепкав. След като е готов може да го пресипете в стъклени буркани, които предварително сте поставили за няколко минути в загрята фурна на 100 градуса.
Затворете плътно с капачките и обърнете бурканите на обратно. След като се охладят напълно, съхранявайте ги на тъмно и хладно място.
Снимка: istock
Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.
Вижте още: