Меню

Конфитюр от смокини с джинджифил

2 август 2019 | 06:10 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
1 кг смокини
350 г захар
1 малко парче обелен джинджифил – по желание
1 ч.

  • Порции: 2 буркана по 250 г

Продукти
Приготвяне

Обелете смокините и ги разбъркайте със захарта и джинджифила. Варете на тих огън половин час, като бъркате непрекъснато. Когато конфитюрът стане гъст и лепкав, изсипете го в буркани предварително загряти за няколко минути във фурна на 100 градуса.

Затворете плътно капаците и поставете на обратно, за да се образува вакуум. Оставете ги така до пълното им охлаждане.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай