Меню

Круши в червено вино

23 октомври 2015 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг малки и твърди круши
1 л червено вино
350 г кафява захар
1 пръчка канела
2-3 пъпки карамфил
80 мин.

  • Порции: 2 буркана по 750 г

Продукти
Приготвяне

Обелете крушите и ги подредете в буркани. Сипете в тенджера виното, захарта, канелата и карамфила и оставете да заври. След това залейте крушите с получения сироп. Поставете капачките на бурканите, увийте ги, за да не се счупят и ги сложете в голяма тенджера с вода.

Нека да врат на тих огън около 20 минути. Оставете бурканите да изстинат в преварената вода и след това проверете дали са плътно затворени.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай