
-
Порции: 4
Загрейте вода в голям съд. След като кипне потопете стъклените бурканчета за дезинфекция заедно с капачките. Оставете ги да врат 10 минути, извадете ги, отцедете ги и изчакайте да изсъхнат напълно.
Обелете и нарежете на ситно прасковите. Поставете ги в дълбока тенджера. Добавете останалите съставки. Започнете да варите сладкото като разбърквате непрекъснато, за да не загори. Ще се образува пяна. Отстранете я с лъжица. След като сладкото кипне (клокне) варете още 3 минути преди да свалите от котлона.
Със студена лъжица гребнете малко от сладкото и го оставете да се охлади напълно. По него ще познаете дали е готово. Ако консистенцията не ви харесва, варете още малко. Ако пък е твърде гъсто, добавете съвсем малко вода, за да се разреди и пак варете за 15 минути.
Затворете сладкото в бурканите. От това количество би трябвало да излязат около 4 средно големи бурканчета. Обърнете ги с капачките надолу, докато изстинат и се херметизират.
Снимка: istock
Опитайте още: