Меню

Класическо сладко от вишни

18 юли 2018 | 06:26 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 кг вишни
1 кг захар
1 щипка лимонена киселина
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Изчистете вишните от костилките. Не изхвърляйте изтеклия от тях сок, а го използвайте за сладкото. Постарайте се да отстраните костилките без да нарушавате много целостта на плода. Така сладкото ще стане още по-вкусно и наситено с плодчета.

Покрийте вишните със захарта в дълбок съд и ги оставете да престоят едно денонощие, за да пуснат сироп. Варете на слаб огън до сгъстяване на сладкото като разбърквате периодично.

Малко преди да свалите от котлона, добавете разтворената в малко топла вода лимонена киселина.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Величко Тодоров ( преди 1 година )
Вместо на котлона, аз слагам тавата във фурната на 180 градуса докато заври и после намалявам на около 100 за около час, час и нещо....зависи кога капката се задържа и лекичко протича.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Илка Гачева ( преди 2 години )
Рецептата си е хубава, но това време за приготовление не знам как се постига. Аз час и нещо чистя само костилките на 2 килограма череши, а после, докато се сгъсти сокът, има поне един час, че и повече варене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар