
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете крилцата в тава за печене. Разпръснете лука отгоре върху тях. Печете в загрята фурна за около час–час и половина или до когато крилцата се запекат.
Поставете крилцата в дълбока тенджера, заедно с лука. Добавете водата, разбъркайте. Добавете и бульона (като запазите 2 чаши от него за после), морковите и мащерката. Оставете да заври. Намалете температурата до средно-ниска и оставете да къкри за още час.
Извадете крилцата от тенджерата. Когато се охладят, махнете кожата и приберете месото за по-нататъшна консумация.
Излейте съдържанието на тенджерата през цедка. Ако е необходимо натиснете останалите зеленчуци, за да извлечете цялата течност.
Изхвърлете зеленчуците. Върнете течността в тенджерата да заври леко на огъня.
В средно голяма купа смесете брашното с останалите 2 чаши бульон. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Постепенно смесете сместа с брашното с тази в тенджерата. Наливайте внимателно като разбърквате постоянно.
Сервирайте веднага в сосиера към основното ястие или полейте директно върху гозбата.
Снимка: iStock
Опитайте още: