Меню

Лют червен сос с много подправки

8 април 2016 | 16:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 люти чушлета, почистени
1 глава лук, нарязана на ситно
¼ чаша пресни фурми, нарязани на ситно
¼ чаша пресен босилек, наситнен
¼ чаша пресен магданоз
2 чери домата, нарязани на кубчета
2 супени лъжици телешки бульон на прах
4 скилидки чесън
½ чаша олио или зехтин
сол на вкус
сокът от 1 лимон
10 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот поставете чушките, лука, фурмите, босилека, магданоза, доматите, бульона и чесъна. Накрая изсипете олиото и пуснете на средни обороти. Когато продуктите се смесят добре прибавете и солта.

Изсипете сместа в малка тенджера и кипнете соса. Изстискайте лимоновия сок, разбъркайте и намалете котлона. Оставете да къкри 15 минути. Накрая подправете с черен пипер.

Изсипете в подходящ съд и приберете в хладилник. Сосът става както за гарнитура към ястия, така и за директна консумация като разядка за топене.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай