Меню

Домашната майонеза на Джейми Оливър

8 юли 2016 | 13:11 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 жълтъка
270 мл слънчогледово олио
сол, черен пипер на вкус
2 чаени лъжички дижонска горчица
лимонов сок на вкус
15 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Сложете жълтъците в дълбока купа или кухненски робот и добавете горчицата. Разбъркайте добре с телена бъркалка или с помощта на кухненския робот. Следва да добавите олиото. Трябва да го правите на много тънка струйка, като през това време не спирате да бъркате.

Ако ще използвате за направата на майонезата кухненски робот, сипете олиото през отвора на уреда. След като се получи гладка смес, добавете сол, черен пипер, лимонов сок и отново разбъркайте.

По желание винаги може да добавите копър, скилидка чесън и да направите майонезата още по-богата на вкусове.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Аз ( преди 8 години )
Много важно: съдът, в който правите майонезата трябва да е сух!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар