30 мин.
-
Порции: 4
Всички съставки се комбинират и с тях се намазва месото. След 30-40 минути може да го изпечете според вашите предпочитания.
Марината с кисело мляко
В купа смесете 1 чаша кисело мляко заедно с 5 скилидки стрит чесън, няколко стръка ситно нарязан магданоз, малко по-малко от 1/2 чаена лъжичка черен пипер, щипка лют червен пипер, сол на вкус, няколко капки олио. В тази марината пилешкото месо може да престои от 2 до 24 часа.
Марината с горчица и мед
В купа комбинирайте супена лъжица горчица заедно с 2 супени лъжици мед, сока на половин лимон, 2 стрити скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква много добре и с него се залива месото, след което се натърква леко. След 30 минути може да изпечете месото.
Снимка: iStock
Опитайте още: