Меню

Магданозен сос с чесън

12 декември 2016 | 12:55 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 връзки магданоз
½ чаена чаша зехтин, екстра върджин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 скилидки чесън
30 мл пресен лимонов сок
5 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете всички съставки в блендер. Пасирайте до получаване на гъст сос. Ако се получи прекалено гъст, добавете още малко зехтин и лимонов сок и пасирайте отново. Магданозеният сос подхожда на различни месни, рибни ястия, както и пресни салати и ястия с картофи и патладжани.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Бъгчо ( преди 7 години )
Това е някаква вариация на тема Чимичури
отговор Сигнализирай за неуместен коментар