Меню

Ябълков сос за сладкиши

7 юли 2017 | 06:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г ябълки
150 г захар
½ голям пакет масло
2 щипки канела
1 супена лъжица лимонов сок
1 течна ванилия
45 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете. Отстранете сърцевината. Загрейте маслото в тиган на тих огън и задушете ябълките в него заедно със захарта. По желание може да добавите и малко кафява захар за аромат и гъстота.

Разбърквайте така около 6-7 минути. След това добавете една чаша вода. Оставете я да кипне. Задушете ябълките, докато омекнат напълно. Подправете с канелата, ванилията и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Свалете от огъня. Пасирайте сместа, за да се получи сос или нещо като пюре.

Снимка: pixabay

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай