Меню

Домашна млечна майонеза

12 юли 2017 | 10:34 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша студено прясно мляко 
3/4 чаша до 1 чаша слънчогледово олио
1 голяма скилидка чесън
няколко капки пресен лимонов сок
1 ч.л. дижонска горчица
морска сол и бял пипер на вкус
15 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Във висока чаша или блендер сипете млякото, лимоновия сок и горчицата. След това прибавете пасирания чесън и започнете на много тънка струя и постепенно да прибавяте олиото, докато се получи гъста и хомогенна майонезена смес.

Овкусете със сол и бял пипер. По желание може да добавите свеж копър към майонезата или други пресни билки.

Снимка: pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай