Меню

Класически сос маринара

19 ноември 2018 | 06:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 консерви белени домати
1 консерва доматена паста
1 скилидка чесън, пресован 
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка сол 
¼ чаена лъжичка черен пипер 
6 супени лъжици зехтин
1/3 чаша ситно нарязан лук
4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
½ чаша бяло вино
15 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В блендер или с помощта на пасатор смесете доматите, доматената паста (пасата), магданоза, чесъна, ригана, солта и пипера. Пасирайте, докато стане гладка смес.

В голям тиган на средна температура загрейте зехтина за 2 минути. Добавете пасираната смес за соса и прибавете виното. Разбъркайте за 1-2 минути и свалете от котлона.

Снимка: Maxpixel

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай