Меню

Чътни с дюли и червени боровинки

13 юли 2019 | 05:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши бяла захар
½ чаена лъжичка карамфил 
1 чаена лъжичка канела 
½ чаена лъжичка сол
2 чаши вода
500 г дюли, обелени и нарязани
кората от 1 портокал
½ чаша портокалов сок, изцеден 
2 супени лъжици бял балсамов оцет 
3 чаши пресни червени боровинки
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Излейте водата в тенджера. Сложете в нея захарта, карамфила, канелата, солта и пуснете котлона на силна температура. Разбърквайте, докато заври. Намалете котлона на слабо и добавете дюлите. Оставете да къкрят около 5-6 минути или докато дюлите станат червени.

Добавете портокаловите корички, сока, оцета и червените боровинки. Отново кипнете соса на силна температура. След като заври, намалете котлона и гответе с постоянно разбъркване, докато боровинките се разпукат, а сосът се сгъсти или около 20 минути. Охладете напълно преди сервиране.

Сосът чътни е подходящ към меса, брускети, фритата, пърленки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай