Чудили ли сте се как да си направите шоколадова купа за плодове? Идеята е прекрасна, особено за посрещане на гости. Можете да поднесете пресни плодове във фруктиера, направена от шоколад.
Какво ви е необходимо?
Разтопете готварски шоколад (бял, черен или и двата) на водна баня. Разбъркайте го добре, за да не останат бучки.
Надуйте балона. След това излейте бавно шоколада върху долната страна на балона (не откъм отвора му).
Поставете балона в малка купичка с отвора (добре завързан) надолу, за да остане изправен без да увреди шоколадовата форма. Пъхнете го в хладилника, за да се стегне шоколада.
След като това стане, извадете балона от купата и внимателно го пукнете. Така ще ви е лесно да го извадите без да разваляте шоколадовата форма.
Втвърденият шоколад може да се използва вместо купа, фруктиера или друг вид оригинално хрумване за поднасяне на десерти, сладкиши и плодове.
Най-хубавото е, че накрая всички дружно можете да изядете и самата „купа“!
Снимки и идея: positivemed.com