Въпреки че тиквичките могат да бъдат открити вече целогодишно в големите хранителни вериги, все пак сега е разгарът на техния сезон и е добре да бъдат консумирани в този период.
Сезонът на тиквичките започва през май и продължава до края на август или средата на септември. През лятото са най-крехки, с тънка, мека кожа, която дори можете да не премахвате.
Месото на тиквичката е бледозеленикаво до бяло с деликатен, почти сладък вкус. В средиземноморската кухня тиквичките могат да се консумират и напълно сурови, като добавка към салати, нарязани на дълги ленти или ситни кубчета.
Презрелите тиквички имат горчива жилка, която за да бъде избегната, е добре предварително да бъдат осолени и потопени във вода, подобно на патладжаните.
В духа на лятото ви представяме 5 от най-подходящите за този сезон рецепти с тиквички, от които ще останете предоволни! Опитайте нашите предложения!