6 сезонни рецепти с праскови

2 юли 2014 | 16:50 | Илияна Николова
Добави в любими
6 сезонни рецепти с праскови

Приготвяне

Прасковите са лятно-есенен плод, което ги включва в нашия списък със сезонни продукти, които да включите в менюто си и в гозбите си.

Прасковите са изключително полезни плодове. Съдържат редица важни за организма вещества. Богати са на витамини от групата В, както и витамин С, Е, каротин, фосфор, калий, натрий, магнезий, калций, желязо, титан, манган, мед, никел, хром – изобщо, можем да изброим почти цялата Менделеева таблица!

Прасковите съдържат пектин, който е много полезен за намаляването на нивата на общия холестерол в организма. Това от своя страна е предпоставка за предпазване от сърдечносъдови заболявания.

В прасковата се намират още ябълчена, лимонена и винена киселина.

Лечебните свойства на прасковите са известни – те помагат при подагра, болни бъбреци, ревматизъм, сърдечни болести. Консумацията на праскови подобрява функцията на жлъчката, черния дроб и червата. Освен това те стимулират отделянето на стомашен сок, което пък подобрява метаболизма и храносмилането.

Костилките на прасковата също са полезни, защото съдържат бадемово масло, витамин В17 и етерични масла.

Предлагаме ви да опитате нашите предложения за вкусни изкушения с праскови!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )