Тиквичките са прекрасен зеленчук с много малко калории и захари. Те са подходящи както за разтоварване на храносмилателната система, така и за отслабване. Добър помощник са в борбата с диабета, тъй като съдържат съвсем малко количество въглехидрати.
Полезни са още при смущения в храносмилането, чернодробни заболявания, камъни в бъбреците и жлъчката. Оксаловата киселина в тях спомага за разграждането на тези камъни и по-лесното им изхвърляне от организма.
Калият в тиквичките пък спомага за балансиране на кръвното налягане и намаляване на сърдечносъдовия риск.
Късната пролет и ранното лято е сезонът на тиквичките. Възползвайте се от прекрасните им хранителни качества и невероятен вкус с нашите подбрани рецепти.
Тиквички със сирене и кашкавал на фурна
Мусака от тиквички и ориз със сос от копър
Тиквички на фурна с моцарела и магданоз
Яхния със свинско, тиквички и зеленчуци
Скини лазаня от тиквички с извара и дип от цедено мляко
Задушени тиквички с патладжан и гъби
Кюфтенца от тиквички и магданоз