Меню

Питка „Слънце“

29 март 2013 | 10:31 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
400 г брашно
1 кубче мая
4 яйца
1 с.л.сол
1 с.л.олио
1с.л.оцет
1с.л.захар
2 пакетчета масло
500 г сирене

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода, замесва се меко тесто, разделя се на три топки, разточват се. Всяка се намазва с меко масло и се поръсва със сирене. Трите кори се налагат една върху друга с плънката отгоре, навиват се, нарязват се на кръгове, нареждат се в намаслена тава и питката се пече.

Автор на рецептата е Катя, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай