Ябълките се обелват и се настъргват. Леко се изстискват, за да се премахне малко от сока. Към тях се добавят захарта, ядките, канелата и стафидите. Ако стафидите не са накиснати предварително в коняк, добавете около 20 мл към сместа. Всичко се разбърква добре. Вземете листото бутер тесто и го разточете леко с точилка.
След това изсипете плънката по целия лист тесто, добавете разтопеното масло и завийте на руло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Когато сервирате щрудела отрежете едно-две парченца и ги поставете в чинийка. Пригответе ванилов сироп (прави се по-рядък ванилов крем), с който леко да залеете парчетата. Ако предпочитате може да поръсите с пудра захар.
Опитайте още:
Снимка: Reuters